Erik Winqvist

Har gjort utopin Festalius som är ett bra samhälle beläget i framtiden.

 

 

En tidsvåg

Genom en tidsvåg har Festalius fått kontakt med vår tid. En person i Festalius har utnämnts till informatör han heter Frej Ahlqvist och kan svara på frågor om hur de har det i Festalius.

Informerar

Frej använder olika media för att sprida information om deras goda samhälle. Han vloggar, gör en hemsida, deltar på möten och konvent. Dessutom skickar han ut nyhetsbrev och svara på frågor. Festalius har också en ambassads i vår nutid. Den är förlagd hos Svensk Musik och Teater.

En hemsida 

 

På hemsidan beskriver Frej hur allting fungerar i Festalius. Det är en detaljrik beskrivning där man i menyn kan klicka på olika områden som hur folk har det, kriminalitet, hur beslut tas, miljö, hur man arbetar och mycket mer. www.festalius.se  

 

En tidsbubbla

Mellan vår tid och det goda samhället Festalius finns en tidsbubbla som kallas TRAMID. Vad som hände under denna tid vet vi inte så mycket om, men forskarna i Festalius hittar allt mer information från Tramidtiden.

I slutet av Tramid började allting vända och en ny tideräkning startade. Frej Ahlqvist lever niohundra år efter att allting vände. År 971 ev.

 

Berättelseboken

Precis som alla andra kulturer finns i Festalius en hel del myter och berättelser som härstammar från forntiden. Det vill säga från vår tid och den tiden då allting vände. Dessa berättelser finns i BERÄTTELSEBOKEN. Delar ur Berättelseboken finns på Festalius hemsida. Där finns också några berättelser av mer oklart ursrpung, de kallas för de KYRELLISKA böckerna eller Postverksböckerna.

Människorna i Festalius uppskattar dessa myter och reflekterar ofta kring dem. Precis som vi gör när vi berättar våra myter och läser ur våra heliga skrifter.

Erik Winqvist är artist, du kan läsa om honom på www.svenskmusikochteater.se där kan du läsa recensioner och vad han gjort och gör.

Han är också initiativtagare till BRA FRAMTID och FESTALIUS där han också gestaltar informatören Frej Ahlqvist..

Utopin hittar du på www.festalius.se   

Du kan läsa om hur det gick till och ur det går till att skapa detta "processverk" genom att klicka här   

Nyhetsbreven från/om Festalius    ​

December 2020      

November 2020   ​

Prenumerera på nyhetsbrev klicka  

Sajten är ett konstprojekt som leds av Erik Winqvist, Svensk Musik och Teater.

Kontaktuppgifter på www.musikochteater.se  

Du kan följa hur detta projekt kommit till och hur det utvecklas genom att klicka här

De illustrerande bilderna är av  Lotta Lagercrantz, Siri Iversen-Ejve, Ella Bäckman och Anton Bäckman.

Detaljer ur olika målningar.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now